Chokladpavlova

Här kommer ett till inlägg. Om  en skiiiiitgod pavlova jag gjorde häromdagen. Pavlova är marängbotten med grädde + bär. Jag snodde receptet från Nigella, hennes egen variant av pavlova. Chokladmarängbotten, grädde och hallon. GRYMT GOTT!
Ingredienser marängbotten:
*6 äggvitor
*300 gr strösocker
*1 tsk balsamicovinäger/rödvinsvinäger
*3 msk kakao
*50 gr finhackad choklad (jag blandade mörk med ljus choklad)
Ingredienser topping:
*500 gr hallon
*5 dl grädde
*Riven choklad
(Självklart kan toppingen göras hur som helst)
Gör så här:
*Sätt ugnen på 180 grader
*Vispa äggvitorna tills man kan vända upp och ned på skålen.
*Tillsätt lite socker i taget och vänd ner försiktigt.
*Tillsätt vinäger, kakao och choklad och vänd runt försiktigt tills allt är blandat.
*Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Ca 23cm i diameter. Den blir sjukt mkt större i ugnen, tänk på det!
*Ställ in i ugnen och sänk direkt till 150 grader. Ska vara inne ca 1h (min var inne typ 50min). Den är klar när den är krispig på kanterna men ändå mjuk inuti.
*När den är klar: stäng av ugnen, öppna dörren och låt marängen stå kvar tills den svalnat.
*Vispa grädde, lägg på och toppa med hallon och choklad.
*Servera!
Det var lätt det godaste jag käkat på länge! Var inte svårt att göra heller, bara det att det tar lite tid. Men lätt värt!

Kommentarer
Postat av: Sabi

Vill ha receptet till tårtan vi åt när du fyllde år hih :D

2010-11-08 @ 19:01:55
URL: http://http://baalkancii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0